8.5.2009

Game over

No ei onneksi ihan kokonaan! Eli Heselle sattui pieni onnettomuus tiistaina 5.5. Muutamaa paivaa aikaisemmin olimme aloittaneet 17 paivan Mongolian kierroksen. 5.5 tiistaina saavuimme Etela-Gobissa sijaitsevaan Gurvansaikhan kansallispuistoon, joka on tunnettu jyrkanteiden valissa ainakin myohaan kesakuuhun sailyvasta jaatikosta. Paikka oli todella kaunis. Jalleen kerran etaisyydet pitkia ja joka puolelle nousevat korkeat seinamat saivat olon tuntumaan todella pienelta. Jaatikko siis kulkee tallaisessa solassa ja on pituudeltaan n. 1.5 kilometria. N klo 17.00 halusimme nousta erasta jyrkannetta ylospain parempien maisemien ja kuvient toivossa. Porukasta oli kasassa Oppaamme Khuu, Aussit Will ja Peter, Irkut Mark ja Trevor seka me suomen toivot. Noustuamme haluttuun korkeuteen ja kuvien oton jalkeen aloitimme laskeutumisen alas pain. Jossain vaiheessa laskeutimista Heikki ja Peter ajautuivat porukasta erilleen ja reitti minka Heikki valitsi vei hanet lahelle erasta reunamaa. Tamakaan ei sinansa ollut vaarallista vaan se etta rinteessa oli paljon hiekkaa ja irtokivia, mitka sitten myos aiheuttivat Heikin onnettomuuden. Heikki putosi n. 18.20 ja me loysimme hanet n. 10 minuuttia myohemmin jaatikolta reitin varrelta. Tassa vaiheessa oppaamme oli jo lahtenyt juoksemaan autolle ja meidan saavuttua Heikin luokse aloitimme hanen kuntonsa tarkastamisen. Kaikeksi onnenksi Heikki oli tajuissaan eika ollut lyonyt paataan joten han pystyi kertomaan mita oli tapahtunut ja , etta han pystyy liikuttamaan raajojaan ja , etta tunto on joka paikassa. Taman jalkeen siirsimme Heikin pois jaalta ja lahdin hakemaan ensiapulaukkuamme. Taman jalkeen asiat etenivat omalla painolla toisten halyttaessa ambulanssia ja meidan rakentaessa paareja kuljetusta varten. Saimme Heikin pois jaatikolta n. klo 20.30 ja lahdimme ajamaan laakaria vastaan. Ambulansia ei siis ollut saatavilla, mutta onneksi sentaan laakari. Lahimpaan sairaalaan oli noin 60 kilometria ja ajo sinne veisi noin 1.5 tuntia. Saavuimme sairaalaan joskus 23.00-24.00 en muista tarkkaan. Taman jalkeen Heikki tutkittiin, kuvattiin ja vietiin tikatakkavaksi. Tassa vaiheessa otin yhteyden SOS Internationaliin ja he alkoivat omalta osaltaan jarjestaa Heikin siirtoa Ulan Batoriin, mika toteutuikin seuraavana paivana n 19.30 helikopterilla.

Nyt siis olemme kolmatta paivaa taalla Ulan Batorissa ja Heikin siirto suomeen toteutuu toivottavasti muutaman paivan sisaan.

Tama nyt ehka talta eraa. Heikki saa kirjoitella lisaa jos hanesta silta tuntuu.

8 kommenttia:

  1. Toivottavasti kyyditys suomeen onnistuu ongelmitta.

    VastaaPoista
  2. Heikki soitti tänään (la) aamulla ja kertoi, että kyyti lähtee huomenna klo 17 paikallista aikaa, ja koska koneessa on tilaa, myös Juhani oli päättänyt palata lähtöruutuun.

    VastaaPoista
  3. no voihan kakka..
    hyvä että heikki hengittää.. :)

    laittakaahan viestiä millon ja mihin hesee voi mennä moikkaamaan?

    uusinta startti parin kuukauden päästä?

    VastaaPoista
  4. no voi helevata sentään. kakka juttu mutta onneks raajat liikkuu ja hengissä. matka jatkuu some sunny day. pääasia että pahemmin ei käyny. näillä näkymin nähdään kotikulmilla.....
    t: mirja ja jukka

    VastaaPoista
  5. Heikin lento Suomeen saapuu tänään (su) alustavan aikataulun mukaan vähän ennen seitsemää (19). Tarvittavat operaatiot tehdään Töölön sairaalassa.

    Juhani päättikin lopulta (järkevästi) jatkaa matkaansa eikä palaa Suomeen eli toistaiseksi blogin pitäjä onkin Juhani.

    VastaaPoista
  6. hannu:
    ilmoittelehan jos ja kun saa heikkiä tulla/mennä häiritsemään eli moikkaamaan?

    juhani: hauskaa reissua.. mä otan sut elokuussa kiinni jostain.. :)

    t:-j

    VastaaPoista
  7. voi hese. parane pian. onneks ei kayny pahemmin.
    juhani?? meneksaki suomeen takas vai?

    VastaaPoista
  8. Heikki tuli eilen illala Suomeen ja tänään on edessä operaatiot Töölön sairaalassa. Vointi on hyvä. Oletettavasti huomenna on vierailukunnossa, vierailuaika on 13-18.

    Juhani jatkanee matkaansa Mongoliassa ja edelleen Kiinaan.

    Heikki jatkaa blogin kirjoittamista nyt kotimaasta käsin.

    VastaaPoista